Звичайно! Пропоную спекти шоколадний торт з кремом. Ось простий і смачний рецепт:
Шоколадний торт з кремом
Інгредієнти:
Для коржів:
200 г борошна
200 г цукру
75 г какао-порошку
1 ч. л. розпушувача
1 ч. л. соди
1/2 ч. л. солі
2 великих яйця
240 мл молока
120 мл рослинної олії
2 ч. л. ванільного екстракту
240 мл окропу
Для крему:
250 г вершкового сиру (наприклад, "Філадельфія")
200 г вершків (33%)
100 г цукру
1 ч. л. ванільного екстракту
Приготування:
Приготування коржів:
Розігрійте духовку до 180°C. Змастіть форму для випічки (дві форми діаметром 20 см) олією та вистеліть пергаментом.
У великій мисці змішайте борошно, цукор, какао, розпушувач, соду і сіль.
В окремій мисці збийте яйця, молоко, олію і ванільний екстракт. Додайте до сухих інгредієнтів і добре перемішайте.
Поступово вливайте окріп, продовжуючи перемішувати (тісто буде рідким).
Розподіліть тісто по формах і випікайте 30-35 хвилин, або до готовності (перевірте зубочисткою).
Дайте коржам охолонути у формах, потім вийміть і охолоджуйте на решітці.
Приготування крему:
У великій мисці збийте вершковий сир з цукром і ванільним екстрактом до однорідної маси.
Окремо збийте вершки до м’яких піків, потім обережно введіть їх у суміш з вершковим сиром.
Збірка торта:
Коли коржі охолонуть, розріжте їх навпіл, щоб отримати 4 коржі.
На перший корж намажте частину крему, накрийте другим коржем і повторюйте, поки не закінчаться коржі.
Залиште трохи крему для обмазки верхівки та боків торта.
Прикрасьте торт на свій смак (шоколадні стружки, ягоди або горішки).
Смачного!
Сподіваюсь, торт вийде смачним!