Я особисто завжди готую салат з вареного червоного буряка за цим рецептом, виходить красиво, смачно і ситно. Усі хвалять. А ще мені дуже сподобався домашній салат із відвареного буряка з часником та майонезом.
Склад інгредієнтів:
• Буряк – 2 шт.
• Часник – 3 зубчики.
• Майонез – 1 столова ложка.
Для приготування салату найголовніший крок - це відварити самий буряк. Для готовності його потрібно відварювати 1 – 1.5 години залежно від розміру. Я ж цього разу вирішила його запекти, так він збереже більше корисних речовин. Для цього кожен буряк помити, загорнути у фольгу і покласти у духовку з температурою 180 – 190 гр., запікати протягом 50 – 60 хвилин. Після чого дістати, розгорнути та охолодити.
Охолоджений буряк очистити від шкірки і промити холодною водою. Потім кожен коренеплід натерти на великій тертці і скласти все у салатницю.
Зубчики часнику очистити від лушпиння і пропустити через прес. Додати подрібнений часник у салатницю до буряків. Кількість часнику, що додається до салату з вареного червоного буряка, підбирати індивідуально. Для когось одного зубчика буде багато, для когось і п'яти мало. Тому додати зубчик, спробувати, за необхідності додати ще.
Додати до салату майонез. Скільки додавати майонезу? Салат із буряка виходить соковитим і багато майонезу також додавати не потрібно. Але кому як подобається, я бачила любителів заливати салат майонезом. Крім того, додаючи майонез, сіль у салат я вже не кладу. Але якщо вам здасться, що салат малосолоний, то до смаку салат можна ще присолити.
Салат з вареного червоного буряка перемішати, охолодити і можна подавати до столу. Він чудово підійде до вечері до багатьох страв.